Haber

Fransa Çinli Turistlerin Dönüşünü Bekliyor

Fransa, Çinli Turistlerin Dönüşünü Bekliyor” layout=”intrinsic” width=”640″ height=”457″>Fransa, Paris’teki Champs-Elysees Bulvarı’nda düzenlenen Çin Yeni Yılı kutlamaları sırasında Arc de Triomphe üzerinde gökyüzünü aydınlatan havai fişekler , 1 Ocak 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

PARİS, 1 Şubat (Xinhua) — Fransız turizm sektörü, Çin’in sınır ötesi seyahat kısıtlamalarını gevşeterek Kovid-19 öncesi turist sayılarına dönüş beklentilerini artırmasını memnuniyetle karşıladı.

Paris Ile-de-France Bölgesel Turizm Komitesi yaptığı açıklamada, Fransa’nın 2019 yılında yaklaşık 90 milyon uluslararası turisti ağırladığını ve ülkeyi ziyaret eden turist sayısı açısından dünyanın bir numaralı turizm destinasyonu haline getirdiğini belirtti. Aynı yıl 50 milyondan fazla turist Paris bölgesini ziyaret etti ve Çinli turistler ikinci büyük grubu oluşturdu. Bu çerçevede 1 milyar avronun (1,08 milyar ABD doları) üzerinde turizm geliri elde edilmiştir.

Victor Hugo’nun Paris’in merkezindeki Place des Vosges’de 1832’den 1848’e kadar kiraladığı dairesinin Çin Salonu’ndaki süslemeler, Fransa, 14 Haziran 2022. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Fransa ile Çin arasındaki havayolu teması, Çin’in Covid-19 yanıtını optimize etme kararından bu yana kademeli olarak iyileşiyor. Air France şu anda haftada iki kez Şangay’a ve bir kez Pekin’e uçuyor. 9 Ocak’tan bu yana Hong Kong’a haftada üç direkt uçuş yapılıyor ve Şubat ayında Şanghay’a üçüncü bir uçuş eklenecek. Fransa’nın Çin Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre yolcu taşıma kapasitesinin önümüzdeki yaza kadar güçlenmesi bekleniyor.

Fransa’daki seyahat acentesi pazarının yüzde 85’ini temsil eden 1.674 şirketi içeren Les Entreprises du Voyage derneğinin lideri Jean-Pierre Mas, “Çinli turistler çoğunlukla Çinli veya Asyalı müşteriler konusunda uzmanlaşmış operatörler tarafından karşılanıyor. Çinlilerin yokluğuna üç yıldır atıl durumdalar, kaldılar, çok uzun ve son derece zordu” dedi.

Mas, “Bu operatörler devletin desteğini gördüler, ancak bugün destek yok ve bu nedenle Çinlilerin dönüşüne güveniyorlar.” dedi.

Fransa’nın Paris kentindeki Louvre Müzesi’ni yeniden açıldığı gün ziyaret eden insanlar, 19 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Çinli sanatseverler de Paris müzeleri tarafından merakla bekleniyor. Louvre Müzesi, pandemiden önce Paris’teki Çinli turistler için popüler bir destinasyondu. Çinli turistler, 2019 yılında müzenin toplam ziyaretçilerinin yüzde 8,2’sini oluşturdu.

Pandemiden önce her yıl iki milyondan fazla Çinli turist Fransa’yı ziyaret ediyordu. Mas, “Bu yıl bir milyon Çinli turist ülkeye gelirse bu çok iyi bir sonuç olur” dedi.

22 Ocak 2023, Paris, Fransa’daki Çin Yeni Yılı geçit töreninde performans sergileyen katılımcılar. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

alaca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu