Yaşam

Fatih Akın imzalı ‘İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’, yenilenmiş versiyonuyla yakında MUBI’de

MUBI, renkleri ve sesleriyle İstanbul’un müziğini ve insanını resmeden “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeselinin yayın haklarını satın aldı. 4K kalitesinde yenilenmiş versiyonuyla yakında MUBI’de gösterime girecek olan Fatih Akın imzalı belgeselde, Baba Zula, Ceza, Duman, Mercan Dede, Aynur Doğan, Müzeyyen Senar, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Selim Sesler, Brenna MacCrimmon ve Ayben gibi pek çok müzisyen yer alıyor.

“İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek”, Avrupa ile Asya arasında köprü kurarak Doğu ve Batı’yı buluştururken, kentin bir fotoğrafını çekiyor. Alman müzisyen Alexander Hacke‘nin İstanbul’a gelişiyle başlayan belgeselde Hacke, her yerde profesyonel müzik kaydı yapmayı sağlayan, ‘sokak kaydı’ adını verdiği bir yöntemle İstanbul’un müzik çeşitliliğini kaydediyor.

‘TÜRKİYE’DE YİRMİ YIL ÖNCESİNİN PORTRESİNİ ÇİZİYOR’

Yönetmen Fatih Akın, “Yenilenmiş bu belgesel, Türkiye’de yirmi yıl öncesinin net bir portresini çiziyor. Film, farklı kültürlerin kendilerini ifade edebilmelerinin ve özgürlüğün önemini vurguluyor. Bu filmi, MUBI ile yeniden geniş kitlelere ulaştıracağımız için çok heyecanlıyız” dedi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu