Teknoloji

Ve Samsung hamlesini yaptı; Samsung Gauss resmen tanıtıldı

SAMSUNG,ilk üretken yapay zeka modeli Gaussian Resmi olarak Seul’deki Samsung Yapay Zeka Forumunda duyuruldu. Samsung’a göre şirketin araştırma kolu Samsung Research tarafından geliştirilen Gauss, insanların yaşamlarını iyileştirmek için yapay zekanın gücünden yararlanmayı hedefliyor.

Açıklamaya göre, Gauss üç temel modelden oluşur: Samsung Gauss Dili ( Samsung Gauss Dili), Samsung Gauss Kodu ( Samsung Gauss Kodu)ve Samsung Gauss Görüntüsü ( Samsung Gauss Görsel).

3 farklı Samsung Gauss modeli

Gauss Dili ; E-posta yazma, belgeleri özetleme ve içeriği çevirme gibi görevlerin verimliliğini artırmak için tasarlanmış üretken bir dil modeli. Ayrıca Samsung ürünlerine entegre edildiğinde daha akıllı cihaz kontrollerini güçlendirebilir.

Gauss KoduVe kod.i Adı geçen kodlama asistanı kurum içi yazılım geliştirmeyi desteklemektedir. Bu temel model, geliştiricilerin kod tanımlama ve test oluşturma gibi işlevleri sağlayan bir arayüz aracılığıyla kolay ve hızlı bir şekilde kod yazmasına olanak tanır.

Gauss Görsel halbuki; Stil değişiklikleri, eklemeler ve düşük çözünürlükten yüksek çözünürlüğe dönüştürmelerle manzaralar oluşturan ve düzenleyen üretken bir peyzaj modeli.

Ayrıca Samsung, geliştirme ve kullanım sırasında modelleri olası güvenlik ve gizlilik sorunlarına karşı kontrol eden bir sistem geliştirdi. Yapay Zeka Kırmızı TakımıYapay zekanın güvenli kullanımını sağlamak için çalışır.

Gauss’un duyurulmasıyla Samsung, ürün yeniliklerini desteklemek için kendi üretken yapay zeka modellerini geliştiren diğer büyük şirketler arasına katıldı.

Samsung, Gauss adının modellerin dünyadaki tüm gerçeklerden ve bilgilerden yararlanmasına yönelik vizyonunu yansıttığını söylüyor. Gauss şu anda Samsung çalışanları tarafından üretkenliği artırmak için dahili olarak kullanılıyor. Ancak şirket yakın gelecekte yeni kullanıcı deneyimleri sunmayı planlıyor. Çeşitli eserlerinde Gauss’u ulaşılabilir kılmayı amaçlamaktadır.

Artık büyük şirketlerin birden fazlası üretken yapay zekayı benimsiyor ve bu alana daha fazla yatırım yapıyor. Örneğin MicrosoftVe Siemens,Yakın zamanda üretimi iyileştirmek amacıyla yapay zeka tekniklerini uygulamak için bir ortaklık kurdu. ElmaChatGPT gibi sistemlerle rekabet edebilecek, konuşmaya dayalı yapay zeka modelleri üzerine kendi araştırmalarına her gün milyonlarca dolar harcıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu